Ekonomi

Halı ve Döşeme Fuarı 5-8 Aralık’ta kapılarını açıyor

Tüyap Fuarlar Üretim AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, CFE 2023 – Halı ve Döşeme Fuarı’nın dünyanın bir numaralı fuarı olmayı hedeflediğini belirterek, “Önümüzdeki dönemde bu fuar hem Gaziantep’te hem de Gaziantep’te yapılacak. İstanbul, Uşak, Manisa, İzmir, Adana’da Türkiye’nin en büyük üretici ve ihracatçı markaları birçok ilden yerlerini alacak. Fuara yaklaşık 350 firma kayıt yaptırdı. Yerli firmaların yanı sıra yurt dışından da karşı konulamaz bir talep var.” dedi.

Dünya halı ihracatının yaklaşık yüzde 17’sini gerçekleştiren Türk halı sektörü, 5 Aralık’ta İstanbul Fuar Merkezi’nde ilk kez düzenlenecek olan CFE 2023 – Carpet & Flooring Expo Fuarı’nda ziyaretçileriyle buluşmaya hazırlanıyor. 8.

CFE 2023 – Halı ve Döşeme Fuarı, 43 yıllık tecrübeye sahip Tüyap Fuar Kümesi, İstanbul Halı İhracatçıları Birliği (İHİB) ve Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) iş birliği ile düzenlenecek. Fuarın, halı ve zemin kaplama segmentinde Türkiye’nin ticari hedeflerine önemli katkı sağlaması amaçlanıyor.

Tüyap Fuarlar İmal AŞ. İstanbul’da düzenlenen fuarın basın toplantısına. Genel Müdür İlhan Ersözlü, GAHİB Yürütme Kurulu Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, İHİB Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Hayri Diler ve sektör temsilcilerinin katılımıyla birlikte, Carpet & Flooring Expo’nun gelecek hedefleri basın mensuplarına aktarıldı.

Fuarda el yapımı halı ve kilimler, makine halısı, kilim ve kilimler, seccadeler, dokuma yer döşemeleri, duvardan duvara, esnek yer döşemeleri, laminat, ahşap ve parke, doğal taş, mermer ve seramik, suni çim ve sportabanlar, elyaflar, iplikler ve dokumalar, dokuma makine ve aksesuarları, döşeme ekipmanları, temizlik ve uygulama teknolojileri sergilenecek.

Amerika ve Avrupa başta olmak üzere Kuzey Afrika ve İskandinavya’dan yüksek sayıda ziyaretçi beklenirken, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri, Almanya, Irak, Mısır, Libya, İngiltere, Bulgaristan, Kanada, Kazakistan, İsrail, Japonya, Fransa, Avustralya Katılımcı ülkeler arasında Hollanda, İsviçre, İtalya, İspanya, Güney Kore, Rusya, Malezya, Kuveyt, Suudi Arabistan, Brezilya, Şili, Arjantin, Venezuela, Nijerya ve Kenya yer alıyor.

Toplantıda konuşan Ersözlü, İstanbul’un 1-3 saatlik uçuş mesafesiyle Avrasya coğrafyasının önemli ticaret şehirlerinden biri olduğunu, turizm, kültür, tarih ve alışveriş imkanlarıyla uluslararası ziyaretçiler için de bir cazibe merkezi olduğunu söyledi. .

“İstanbul önemli bir fuar destinasyonu olacak”

İstanbul’daki fuar merkezlerinde tüm branşlarda yapılan faaliyetlerin Avrupa’nın bir, iki ve üç numaralı fuarı olmaya başladığını belirten Ersözlü, “Yakın gelecekte 5 yıllık bir süre öngörüyorum. dönemde batının geçmişte fuarlarda üstlendiği görevi Türkiye ve İstanbul üstlenmeye başlayacak.Türkiye Fuarcılık Teşkilatları Meclisi’ndeki görevlerimin prestiji ile 30 yıldır departmandayım.Türkiye’deki fuarları takip ediyorum. İstanbul değerli bir fuar destinasyon merkezi olacak.” dedi.

Ersözlü, CFE 2023-Carpet & Flooring Expo Fuarı’nın dünyanın bir numaralı fuarı olmayı hedeflediğini belirterek, “Derneklerimiz ve şube temsilcilerimizle birlikte bu amacın gerçekleşeceğine inanıyorum. Fuar 5 Aralık- 8. Yer tahsisleri başladı İstanbul Fuar Merkezi’nin 8 salonu doldu ve 40’a yakın firma listelendi.

Önümüzdeki dönemde Gaziantep, İstanbul, Uşak, Manisa, İzmir, Adana gibi birçok ilden Türkiye’nin en büyük üretici ve ihracatçı markaları bu fuarda yerlerini alacak. Fuara yaklaşık 350 firma kayıt yaptırdı. Yerli firmaların yanında yurt dışından da karşı konulamaz bir talep var. Fuara İran, Pakistan, Hindistan ve Çin’den de katılım talepleri var. Bu talepleri de değerlendiriyoruz.”

GAHİB Yönetim Kurulu Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, dünya makine halısı üretiminin yüzde 72’sini Türkiye’nin ürettiğini ve Türkiye’nin bu alanda dünya lideri olduğunu belirtti.

Türkiye’nin ürettiği halıların 7 kıtada 190 ülkede kullanıldığını kaydeden Kaplan, “Dünya pazarlarında ürettiğimiz halılarımız tercih ediliyor. Halı sektörü olarak sektörümüzün küresel pazarları ülkemizde kontrol ediliyor. Yüzyılda ülkemize, milletimize ve devletimize sektörel katkımızı da artırmak istiyoruz.Dünya halı üretiminin merkezi olan Türkiye’yi aynı zamanda sektörel bir fuar merkezi haline getirmek için çalışıyoruz. halı üretimi ve ihracatının yanı sıra fuar turizminin de gelişmesi için.”

“Fuar ülkemize önemli bir döviz girdisi sağlayacak”

Kaplan, Türk halı sektörünün uluslararası pazarlarda ve fuarlarda da belirleyici olacağını belirterek, şunları kaydetti:

“Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği ve İstanbul Halı İhracatçıları Birliği ile birlikte Türkiye’nin en saygın fuarcılık firmalarından Tüyap ile uluslararası fuarlar alanında sektörümüzün en büyük fuarını düzenlemek üzere anlaştık. Halı ve zemin kaplamaları fuarımız bundan böyle İstanbul’da. .

İstanbul dünyanın kültür başkentidir. Biz özellikle İstanbul’u seçtik. Fuarı ziyaret etmek için İstanbul’a gelen on binlerce ziyaretçi ve satın alma heyetleri, İstanbul’u da keşfetme şansı yakalayacak, tarihi ve kültürel değerlerimizi, muhteşem yapılarımızı yakından görme şansı yakalayacak.

Yurt dışı fuar ziyaretçileri şimdiden bizim kadar heyecanlı. Ülkemizde ilk kez düzenlenecek olan bu fuar ihracatımızın artmasına katkı sağlayacak ve ülkemize önemli miktarda döviz girdisi de sağlayacaktır.

İHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hayri Diler, günümüzde Türkiye’de el halısı algısının çok değerli olduğunu vurgulayarak, “El halısı bu ülkenin en nadide kültürüdür ve el halısı bu ülkenin en nadide kültürü olmamızı sağlamıştır. dünya başkanı.çünkü yüzlerce yıllık tecrübeden bahsediyoruz.daha önce osmanlı döneminde dünya halı ticaretinden bahsediyoruz.merkezleri istanbul ve izmir’deydi.ilke ile daha modern bir şekilde ülkemize kazandıracağız. GAHİB-İHİB-TÜYAP işbirliği ile 5-8 Aralık tarihlerinde gerçekleştireceğimiz ilk fuarımız olan bu girişim, daha sonra burayı yeniden dünyanın halı ticaret merkezi haline getirecek. İnanıyoruz. konuştu

habergemlik.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu